Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1
rzodkiewki 5
szczypiorek
rzeżucha 1 peczek
liście szpinaku 15 sztuk
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą

Młodą kapustę drobno kroimy - przekładamy do miski. Rzeżuchę, liście szpinaku oraz szczypior z cebuli siekamy - dodajemy do kapusty.

Rzodkiewki (niestety ja miałam ich mało, dlatego polecam dodać więcej) myjemy i kroimy w cienkie półplasterki.

Do sałatki dodajemy dobrej jakości olej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy - podajemy do drugiego dania.

Dobrze, jak sałatkę zrobimy ok. 2h wcześniej, wtedy kapusta jest nieco miększa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.08.2016 15:55
smaczny dodatek do obiadu
Konczi 01.08.2016 15:53
Pyszny dodatek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak