Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 główki młodej
ogórki małosolne 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 średnia
koperek 0,5 pęczka
olej słonecznikowy 3 lyzki
ocet jabłkowy 1 lyzeczka
cukier 2 szczypty
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym

Kroki postępowania

1

Kapustę oczyścić i poszatkować drobno, wsypać do miski. Posolić lekko i wymieszać.
Krok 1 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto
2

Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wsypać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto
3

Ogórki małosolne osączyć i również zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto
4

Cebulkę posiekać drobniutko, wsypać do miski.
Krok 4 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto
5

Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wsypać do miski. Wymieszać wszystkie składniki. Olej wymieszać z octem i cukrem, polać surówkę, zamieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto
6
Odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły
Krok 6 - Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak