Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z cytryną i czosnkien

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka młoda 1/2 główki
marchewka średnia
por (biała część) do smaku
olej rzepakowy
sok z cytryny świeży
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z cytryną i czosnkien

Młodą kapustę poszatkować jak najcieniej. Por pokroić w cieniutkie półkrążki, marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki.
Warzywa wymieszać w większej misce, posolić i polać dużą ilością soku że świeżej cytryny. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut, aby warzywa lekko zmiękły. Doprawić surówkę do smaku solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, a na końcu polać olejem. Wymieszać i schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak