Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i pomidora

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
cukier kryształ 1 łyżka
woda 3 łyżki
pieprz
olej rzepakowy 5 łyżek

surówka

kapusta biała 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
pomidory 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i pomidora

Zaczynamy od zrobienia sosu. Do słoiczka wlewamy wodę przegotowaną dodajemy cukier i kwasek cytrynowy - dobrze mieszamy . Kapustę myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Dajemy do miski i solimy. Wlewamy wodę z kwaskiem i cukrem. Mieszamy , dodajemy pokrojony szczypior i pomidory pokrojone w kosteczkę . Mieszamy. dodajemy olej , sól ,pieprz do smaku. Chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.05.2014 21:13
ładna i apetyczna
Ania84 18.05.2014 14:11
smaczna sałatka do obiadu
Pyszota 18.05.2014 11:38
pysznie wygląda
Marta1986 18.05.2014 11:35
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak