Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i papryki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
koperek 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i papryki

Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę pokroić w niedużą kostkę a koperek posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt i wymieszać . Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 04.10.2016 17:50
Wygląda cudownie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak