Surówka z młodej kapusty i papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • marchewka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę pokroić w niedużą kostkę a koperek posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt i wymieszać . Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 04.10.2016 17:50
Wygląda cudownie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat