Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i ogórka kiszonego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1/2 główki
sałata lodowa 2 liście
koperek pęczek
ogórki kiszone 3
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i ogórka kiszonego

Kroki postępowania

1
Młodą kapustę drobno szatkujemy.
Krok 1 - Surówka z młodej kapusty i ogórka kiszonego foto
2
Liście sałaty lodowej drobno kroimy, a koperek siekamy.
Krok 2 - Surówka z młodej kapusty i ogórka kiszonego foto
3
Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do składników w misce. Surówkę polewamy oliwą i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
Krok 3 - Surówka z młodej kapusty i ogórka kiszonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.07.2017 13:08
pyszna,moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak