Surówka z młodej kapusty, cukinii i pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    425 g
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy i drobno ciekamy. Cukinię kroimy w plasterki a następnie w słupki a pora w półplasterki. Kukurydze odsączamy z zalewy. Warzywa łączymy w dużej misce. Jogurt mieszamy z sokiem i skórką z ½ cytryny oraz przyprawami. Polewamy warzywa.
Serwujemy do dań mięsnych lub z grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 21.05.2015 07:17
wygląda bardzo ładnie i smacznie
Ifa 21.05.2015 06:37
Bardzo ładnie podana sałatka!
Betina#45 20.05.2015 21:15
Też podoba mi się jak została podana ;) wygląda smacznie
Ada-Gaba 20.05.2015 19:11
ładnie podana
paulette17 20.05.2015 19:09
Fajna salaterka :D
dollce 20.05.2015 18:51
Pyszności :)
Konczi 20.05.2015 18:41
bardzo fajnie podana :)
cukiereczek 20.05.2015 18:41
apetyczna i bardzo ciekawie podana
Asik32 20.05.2015 17:34
Chętnie wypróbuję ten przepis:-)
Ania321 20.05.2015 17:03
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat