Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
marchew 2 szt
jabłko 1 szt
cebula pół szt
koper świeży 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę myjemy, przekrawamy na pół, wykrawamy głąba i cienko siekamy nożem. Marchew i jabłko obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz koperek. Dodajemy oliwę z oliwek, musztardę, do smaku sok z cytryny oraz sól i pieprz. Podajemy jako dodatek do dania głównego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 08.06.2017 22:04
wygląda naprawdę smakowicie :)
anka1988 05.06.2017 08:38
uwielbiana przez moją rodzine
marzut 05.06.2017 07:23
Fajny przepis
Róża1 05.06.2017 00:19
smaczna :-)
ilka01 04.06.2017 23:59
pyszności .......
dodi 04.06.2017 21:10
apetycznie wygląda
Renataj 04.06.2017 19:53
Bardzo ją lubię ale nie dodaję musztardy- muszę wypróbować z takim dodatkiem:)
Urszula Świeca 04.06.2017 18:50
Pyszna surówka.))
bertpvd 04.06.2017 18:40
smaczna surówka
Bernadeta1 04.06.2017 17:59
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak