Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
marchew 2 sztuki
koper świeży 1 łyżka posiekanego
olej rzepakowy 2-3 łyżki
cebula biała 1 mała
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier szczytpta
ocet winny 5 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę cienko szatkujemy. Możemy ją posolić, dostawić na jakieś pół godziny i odcisnąć lub przelać wrzątkiem. Możemy także zostawić ją chrupiącą. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, cebulkę lub por drobno siekamy. Warzywa mieszamy dokładnie ze sobą, dodajemy koperek, olej i doprawiamy do smaku: octem (kilka kropel), cukrem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 22.10.2016 22:20
Bardzo dobra surówka
misia53 22.10.2016 20:31
prosta i do obiadku doskonała
Wafelek2601 22.10.2016 20:07
Pyszna surówka
Beatris 22.10.2016 18:31
Lubię takie dodatki do obiadu :)
MagdalenaIC 22.10.2016 18:08
Pyszna surówka
Babeczka35 22.10.2016 16:38
Bardzo smacznie.
tobi1989 22.10.2016 15:57
Uwielbiam :)
adelajda 22.10.2016 15:13
Lubię taka surówkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak