Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchwi i kalarepy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 25-30 dag
marchew 1,5 średnia
por (biała część) 4 cm
majonez 1 łyżka
śmietana 3 łyżka
koperek 3 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchwi i kalarepy

Warzywa dokładnie płuczemy. Marchew obieramy, jedną całą ścieramy na drobnych oczkach. Obraną kalarepkę ścieramy natomiast na tarce o grubych oczkach. Dodajemy śmietanę oraz majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy do miseczki. Posypujemy pokrojoną w półksiężyce białą częścią pora. Przybieramy serduszkami wyciętymi z pozostałej połówki marchwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 10.09.2012 08:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak