Surówka z marchewką

Surówka z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    10-15 dkg
  • rzodkiew biała

    5 dkg
  • por

    5 dkg
  • jabłko

    1/2 szt
  • szczypiorek

    wg uznania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z marchewką

Na grubych oczkach tarki zetrzeć obrana dusza marchew (1 szt), obrany gruby plaster rzodkwi, pół średniej wielkości jabłka. Włożyć do miski. Dodać cienko pokrojony kawałek pora i posiekany szczypiorek. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Wymieszać, łącząc z majonezem.

Ta surówka najlepiej smakuje do obiadów z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Róża1 02.03.2015 00:04
zdrowa i bardzo smaczna surówka :-)
gosiag 01.03.2015 20:03
smaczna ta suroweczka
Gracer 01.03.2015 19:45
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat