Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kurczakiem i kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuka
marchewka 1 sztuka
ogórek 2 sztuka
podudzia z kurczaka 3 sztuka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kurczakiem i kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Na wstępie robienia surówki musimy ugotować podudzia z kurczaka.
Krok 1 - Surówka z kurczakiem i kapustą pekińską foto
2
W kolejnym etapie obrane i oczyszczone warzywa (marchewkę, ogórka, paprykę i kapustę pekińską ) kroimy na nieduże kawałki. Ugotowanego kurczaka oddzielamy od kości i mieszamy z warzywami.
Krok 2 - Surówka z kurczakiem i kapustą pekińską foto
3
Wszystkie składniki umieszczone w misce posypujemy przyprawą do sałatek oraz skrapiamy octem winegret o aromacie cytryny, a następnie dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Surówka z kurczakiem i kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.02.2013 13:16
pycha
ElizaT 14.12.2012 23:06
lubię
dianix 29.08.2012 20:03
cos co ja lubie
Rafał10 29.08.2012 12:59
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak