surówka z kopru włoskiego, pomarańczy i awokado

surówka z kopru włoskiego, pomarańczy i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski

    200 gram
  • pomarańcza

    1 duża
  • awokado

    1/2 sztuki
  • ocet winny biały

    2-3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koper włoski umyć i pokroić na cienkie plastry na tarce, posolić i odstawić.
Pomarańczę umyć i dużym nożem z piłką odciąć końce. Trzymając na desce do krojenia odcinać tym samym nożem skórkę do miąższu, zaczynając od góry na dół. Następnie zwykłym nożem wycinać kawałki miąższu z pomiędzy błonek od zewnątrz. Pozostałą część mocno ścisnąć i wycisnąć sok do fenekuła.
Awokado obrać i pokroić na mniejsze części.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, skropić octem winnym, doprawić solą pieprzem. Można odstawić do przegryzienia.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 01.03.2014 07:41
extra surówka
Przepisy Joanny 27.02.2014 10:20
takiej nie znałam, wygląda rewelacyjnie
Granita 26.02.2014 11:03
fenomenalnie to wygląda
Dorian 20.02.2014 18:56
apetycznie podana
ONY_za_kare 20.02.2014 12:17
fajna surówka
Katarzyna59 20.02.2014 07:55
bardzo apetyczna
fotoviderek 20.02.2014 07:45
Apetyczna i zdrowa :)
Alex_M 19.02.2014 16:17
świetna surówka :)
olkaaa 19.02.2014 07:41
muszę spróbować
monikaT83 18.02.2014 21:07
przepięknie się prezentuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat