Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kolorowej kapusty z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała ćwiartka
kapusta czerwona ćwiartka
cebula średnia
marchewka średnia
jabłko twarde winne
olej słonecznikowy
ocet winny albo jabłkowy
miód płynny do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kolorowej kapusty z jabłkiem

Obie kapusty poszatkować dowolnie cienko i lekko posolić - odstawić na kilka minut. W tym czasie pokroić cebulę w piórka, skropić octem winnym, posolić i polać miodem - wygnieść widelcem i odstawić na 10 minut. Na największych oczkach tarki zetrzeć obrane twarde jabłko i marchewkę. Połączyć kapustę z resztą składników i wszystko polać olejem słonecznikowym. Posolić i popieprzyć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak