Surówka z kolorowej kapusty z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    ćwiartka
  • kapusta czerwona

    ćwiartka
  • cebula

    średnia
  • marchewka

    średnia
  • jabłko

    twarde winne
  • olej słonecznikowy

  • ocet winny

    albo jabłkowy
  • miód płynny

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie kapusty poszatkować dowolnie cienko i lekko posolić - odstawić na kilka minut. W tym czasie pokroić cebulę w piórka, skropić octem winnym, posolić i polać miodem - wygnieść widelcem i odstawić na 10 minut. Na największych oczkach tarki zetrzeć obrane twarde jabłko i marchewkę. Połączyć kapustę z resztą składników i wszystko polać olejem słonecznikowym. Posolić i popieprzyć do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat