Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonych ogórków z porą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 4 sztuki
por 150 gram
rzodkiewka 4 sztuki
marchew 1 sztuka
śmietana 12% 1 łyżka
majonez 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonych ogórków z porą

Kroki postępowania

1
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z soku. Przełożyć do miski. Rzodkiewkę umyć, osuszyć o odkroić ogonki. Zetrzeć na dużych oczkach i także odcisnąć z soku
Krok 1 - Surówka z kiszonych ogórków z porą foto
2
Marchewkę porządnie wyszorować i osuszyć. I także zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kiszonych ogórków z porą foto
3
Por pokroić w cienki krążki i dodać do miski. Delikatnie palcami rozwarstwić ją palcami. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i śmietanę i wymieszać po raz ostatni. Odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki. Smacznego!
Krok 3 - Surówka z kiszonych ogórków z porą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 29.09.2014 21:12
Mniam swietny dodatek do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak