Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonych ogórków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki kiszone 3 średnie
cebula biała 1/2 sztuki
olej 1-2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonych ogórków

Ogórki kiszone płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odstawiamy na ok. 5 minut, po czym odlewamy nadmiar zebranej wody.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do startych ogórków.

Całość mieszamy z olejem i natką pietruszki, wedle uznania doprawiamy pieprzem, ale nie jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 26.04.2016 19:56
Prosta i smaczna :)
Ela427 26.04.2016 12:26
robie taką pyszna
Wafelek2601 26.04.2016 10:21
Apetyczna.
tobi1989 26.04.2016 08:38
Fajna surówka :)
agaK. 25.04.2016 23:13
Najprostsze rzeczy bywają najlepsze.
Róża1 25.04.2016 22:58
prosta , a bardzo smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak