Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka konserwowa

    2 płaty
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • cebula

    1 posiekana
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • kapusta biała

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odciśniętą kapustę przełóż do miski. Paprykę pokrój w średnią kostkę. Do kapusty dodaj posiekaną cebulkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wlej olej i dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum pół godziny. Podaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

21.07.2014 13:06
bardzo fajna surówka :)

fotoviderek

20.02.2014 07:59
Taką surówkę lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat