Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z majonezem

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kilogram
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majonez 2 łyżka
cukier 1/2 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczka
pieprz 1/8 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z majonezem

Kapustę kiszoną odciskamy z soku i kroimy drobno. Marchew oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, cukier, sól i pieprz oraz majonez. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.09.2012 18:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak