Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiszonej kapusty 700 g
marchewka 1
pęczka natki pietruszki 1/2
kiełków brokuła 25 g
sól do smaku
cukier do smaku
olej 60 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
kiełki rzodkiewki 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami

Kroki postępowania

1
Jeżeli kapusta ma dużo soku to lekko ją odcisnąć i pokroić po czym wrzucić do miski. Marchewkę i cebulę obrać, umyć i cebule pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami foto
2
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać i dodać do kapusty razem z marchewką i cebulą. Następnie dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami foto
3
Podawać po około 10 minutach, ewentualnie jeszcze doprawić.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak