Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 mała sztuka
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    według uznania
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    około 2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kapustę płuczemy,dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2.Marchewkę,jabłko i cebulę obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy.Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3.Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4.Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 12.05.2017 09:50
Dziękuję;)
Beatris 20.11.2015 16:13
Pyszny dodatek do obiadu:)
gusia1000 20.11.2015 13:39
Zdrowo i smacznie.
misia123410 20.11.2015 09:23
Szybka i smaczna.
Babeczka35 20.11.2015 07:49
Dziękuję:)
Wafelek2601 20.11.2015 07:10
Lubię taką surówkę
Franciszek 19.11.2015 23:17
szybka i zdrowa
Kasnaj 19.11.2015 23:06
klasyka która zawsze jest na czasie
Marta1986 19.11.2015 21:44
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat