Surówka z kiszonej kapusty z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • koperek

    kilka łyżek
  • jabłko

    1 szt
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • marchewka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy według uznania.
Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce, a cebulę drobno siekamy.
Łączymy wszystkie składniki- dodajemy świeżo starty chrzan lub taki ze słoiczka ale bardzo dokładnie odsączony, posiekany koperek oraz oliwę i wszystko mieszamy.
Przyprawiamy według uznania cukrem, solą i pieprzem.
Odstawiamy na jakiś czas by smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat