Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z chrzanem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
cebula biała 1 szt
koperek kilka łyżek
jabłko 1 szt
chrzan tarty 2 łyżki
olej 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z chrzanem

Kapustę kroimy według uznania.
Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce, a cebulę drobno siekamy.
Łączymy wszystkie składniki- dodajemy świeżo starty chrzan lub taki ze słoiczka ale bardzo dokładnie odsączony, posiekany koperek oraz oliwę i wszystko mieszamy.
Przyprawiamy według uznania cukrem, solą i pieprzem.
Odstawiamy na jakiś czas by smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak