Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z białą rzodkwią i porem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 gram
marchewka 1 szt
rzodkiew biała 15 gram
por 1/2 szt (zielona część)
oliwa 2 łyżki
olej rzepakowy 3-4 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z białą rzodkwią i porem

Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Białą rzodkiew oraz marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty. Dodać również pora pokrojonego w półplasterki. Wymieszać. Dodać oliwę oraz olej rzepakowy. Doprawić surówkę świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak