Surówka z kiszonej kapusty z białą rzodkwią i porem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    400 gram
  • marchewka

    1 szt
  • rzodkiew biała

    15 gram
  • por

    1/2 szt (zielona część)
  • oliwa

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    3-4 szt
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Białą rzodkiew oraz marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty. Dodać również pora pokrojonego w półplasterki. Wymieszać. Dodać oliwę oraz olej rzepakowy. Doprawić surówkę świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat