Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 słoik
marchew 1 szt.
jabłko 1 szt.
cukier 1 łyż.
sok z cytryny 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną ze słoika wyjmuję na sitko i odsączam z nadmiaru soku. Marchewkę myję, obieram, płuczę i ścieram na tarce na średnich oczkach.
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi foto
2
Jabłko myję, osuszam i obieram, ścieram na tarce na dużych oczkach. Do miski przekładam starte jabłko, marchewkę i kiszoną kapustę ze słoika. Do zawartości miski dodaję do smaku cukier i sok z cytryny, dokładnie wszystko mieszam.
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi foto
3
Doprawiam całość solą i pieprzem. Dokładnie mieszam wszystko i wstawiam do lodówki na pół godzin do schłodzenia.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchwi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak