Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1/2 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    5 sztuk
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • cukier

    1 do
  • oliwa

    2 łyzki
  • koperek

    5 gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroję nożem na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ścieram a tarce jarzynowej. Paprykę kroję w kostkę, rzodkiewki w talarki, ogórka w plasterki cienkie. Koperek drobno kroję i por także. Całość mieszam, doprawiam solą, pieprzem, cukrem, i dodaję oliwę z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 07.06.2015 11:03
Bardzo dobra!Polecam
Alex_M 09.10.2014 12:16
lubię taką surówkę :)
monika141 29.09.2014 18:36
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat