Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    200 gram
  • marchew

    2 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • cukier

    szczypta
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wycisnąć i usunąć sok, po czym drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do miski dodać oliwę - przyprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i dokładnie wymieszać. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 26.01.2015 14:20
bardzo ją lubię ... często gości na naszym stole :)
Ola1young 26.01.2015 13:54
pyszna surówka ,robimy podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat