Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
cebula czerwona 1 mała sztuka
papryka czerwona 1/4 strąka
kolendra suszona duża szczypta
cukier 1 łyżeczka
olej 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

Kolendrę można zastąpić świeżą natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę kiszoną odsączamy z zalewy i kroimy.

Do kapusty dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekaną paprykę.

Całość przyprawiamy cukrem i kolendrą, wlewamy olej i mieszamy.

Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 26.02.2018 09:12
zdrowa i pyszna, jedna z moich ulubionych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak