Surówka z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 g
  • cebula czerwona

    1 mała sztuka
  • papryka czerwona

    1/4 strąka
  • kolendra

    suszona duża szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    3-4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odsączamy z zalewy i kroimy.

Do kapusty dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekaną paprykę.

Całość przyprawiamy cukrem i kolendrą, wlewamy olej i mieszamy.

Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
jola91
Kolendrę można zastąpić świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 26.02.2018 09:12
zdrowa i pyszna, jedna z moich ulubionych :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat