Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
marchew 1 szt
cebua 2 szt
jabłko 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kiszonej kapusty

Z kapusty kiszonej odciskamy sok. Jeżeli jest długa to kroimy ją. Wrzucamy do miski. Marchewkę myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko myjemy i również ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w kostkę i spażamy aby zredukować intensywność smaku. Wszystko dodajemy do kapusty. Przyprawiamy pieprzem, majerankiem oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy oliwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak