Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchewka 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
olej rzepakowy 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę wypłukać i odcisnąć z wody. Jeśli nitki kapusty są za długie, pokroić na mniejsze. Marchewkę umyć, oskrobać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystko przełożyć do miski, dodać olej, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.11.2014 11:47
bardzo lubię takie surówki
Motorek 22.11.2014 07:35
smaczna surówka
aginaa 21.11.2014 15:26
pyszna surowka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak