Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
cebula 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
olej 2 łyżka
pieprz
marchewki 2 szt
cukier 2 łyżeczki
kapusta kiszona 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Odciskamy kapustę z nadmiaru soku i kroimy ja w kostkę. Marchew ścieramy na grubych oczkach na tarce jarzynowej i dodajemy do kapustki. Kroimy cebulę w drobną kosteczkę i również dodajemy. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Pieprzymy, cukrzymy, dodajemy olej, mieszamy najlepiej rękoma ciut mocniej wyciskając sok z kapusty. Wtedy jest taka soczysta i nie sucha. Możemy również dodać poszatkowaną natkę pietruszki, ale ja nie dodałam bo nie miałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 02.12.2013 18:50
Najprostsza i najlepsza.
elka72 02.12.2013 17:22
SAMO ZDROWIE:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak