Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiszonej kapusty 1 kg
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
cukru 1 łyżeczka
jabłko 1 sztuka
kminku 1 łyżka
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę drobno pokroić i przełożyć do salaterki. Marchewkę i jabłko obrać ze skórki,przepłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach, wrzucić do kapusty i dokładnie wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, dodać do surówki, wsypać cukier i kminek. Wlać dwie łyżki oleju całość dobrze wszystko połączyć ze sobą i oprószyć drobno pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak