Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczna surówka prawie że tradycyjna z jabłkiem i marchewką ale jej smak troszkę zmienia dodatek papryki. W tej wersji jest bardzo lubiana przez rodzinkę.

Składniki:

Surówki

kapusta kiszona 60 dag
jabłka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
papryka 1 sztuka
por 6 cm
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę odciskamy i przekładamy do większej miski. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Por przecinamy wzdłuż, płuczemy i kroimy tę najjaśniejszą część. Paprykę oczyszczamy, płuczemy i kroimy w cienkie słupki.

Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty i mieszamy.

Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a na koniec skrapiamy olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak