Surówka z kapusty,papryki konserwowej i ogórka

Surówka z kapusty,papryki konserwowej i ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • papryka konserwowa

    150 g
  • ogórek konserwowy

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce,paprykę i ogórka pokroić na małe kawałki,por na drobne piórka.Wymieszać wszystkie składniki,dodać koperek,skropić oliwą i sokiem z cytryny,doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę odstawić na 15 minut by się przegryzła i nabrała smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

04.02.2015 20:23
super surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat