Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 10 liści
jogurt naturalny 100 ml
cukier szczypta
sól szczypta
mięta świeża siekana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym

Liście kapusty białej młodej oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Jogurt naturalny należy wymieszać z opłukanymi i posiekanymi listkami mięty.
Liście kapusty pokroić cienko, wsypać je do miski, posypać solą, cukrem i polać sosem jogurtowo miętowym, od razy wymieszać.
Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak