Surówka z kapusty z octem ryżowym

Surówka z kapusty z octem ryżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • marchewka

    1
  • sól

    do smaku:
  • cukier

  • ocet ryżowy

    3-4 łyżki
  • olej słonecznikowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować na mandolinie na cienkie wiórki, lekko wygnieść ręką i odrobinę posolić, odstawić na 15 min.. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do kapusty. Dodać ocet, olej i cukier do smaku. Wymieszać i ponownie odstawić na ok. 30 min.. Podawać jako surówkę do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 05.09.2011 14:48
Prosta i w ulubionych smaczkach mojej tesiowej :)
Misia90 27.08.2011 10:58
extra
Marysia 27.08.2011 10:43
super
Karolina69 27.08.2011 10:37
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat