Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • kapusta włoska

    0.5 główki
  • jabłka

    1 sztuka
  • cebula

    0.5 sztuki
  • ocet

    0.5 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0.5 łyżeczki
  • sól do smaku

    0.5 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty włoskiej

Kapustę myjemy, odrzucamy liście wierzchnie, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie paseczki.

Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka.

Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną octu, cukru. Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat