Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej

5.0
(132)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
kapusta włoska 0.5 główki
jabłka 1 sztuka
cebula 0.5 sztuki
ocet 0.5 łyżki
cukier 1 łyżeczka
pieprz 0.5 łyżeczki
sól do smaku 0.5 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej

Kapustę myjemy, odrzucamy liście wierzchnie, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie paseczki.

Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka.

Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną octu, cukru. Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jola 28.01.2024 11:18
Ja robię bardzo podobnie tylko zamiast octu dodaję sok z jednej cytryny, daję też pół łyżeczki miodu, łyżeczkę musztardy oraz 4 łyżki śmietany.Pycha,palce lizać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak