Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
2 sztuki -
kapusta włoska
0.5 główki -
jabłka
1 sztuka -
cebula
0.5 sztuki -
ocet
0.5 łyżki -
cukier
1 łyżeczka -
pieprz
0.5 łyżeczki -
sól do smaku
0.5 łyżeczki -
olej
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty włoskiej
Kapustę myjemy, odrzucamy liście wierzchnie, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie paseczki.
Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka.
Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną octu, cukru. Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.
Komentarze (0)