Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
ser feta 1/2 opakowania
pomidory suszone Smak 1/2 słoiczka
sok z cytryny 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa z suszonych pomidorów 1 łyżka

Porada

Ser feta można zastąpić serem pleśniowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami

Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować i lekko osolić (nie solić za mocno, bo feta jest słona). Fetę pokroić w kostkę, pomidory w paski. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i bazylia, polać sałatkę, wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na pół godziny, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak