Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
dynia 10-15 dag
ser żółty 5-10 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę pekińską dość grubo poszatkować, włożyć do miski. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w słupki. Dynię obrać, usunąć miąższ i razem z zółtym serem i cukinią zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystko połączyć z poszatkowaną kapustą, dodać przyprawę curry, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.12.2013 08:11
pyszna surowka
misia53 07.04.2013 12:35
na dziś bym taką chciała , tylko teraz gorzej z dynią...
Anna169Hosz 07.02.2013 13:14
Bardzo ciekawa surówka.
IKrakowianka 06.02.2013 21:15
@Kasia Lada-cukinia i dynia ma być surowa, polecam spróbować. Idealnie do tego pasuje przyprawa curry lub rozgnieciony czosnek :)
Kasia36 06.02.2013 20:39
pyszna, a ta cukinia i dynia to surowe tak,? przepraszam, że pytam ale nigdy nie robiłam surówki z cukinii tylko na ciepło
olkaaa 06.02.2013 08:20
zapowiada się smakowicie
Katarzyna/kate1980 01.02.2013 23:58
fajnie wygląda
Rafał10 01.02.2013 15:58
bardzo smaczna :) uwielbiam takie chrupiące kąski :)
Justyna24 01.02.2013 15:31
Świetna
Ania28 01.02.2013 15:21
surówki sa pyszne i zdrowe!
Adrian3 01.02.2013 14:50
Super
angelika14 01.02.2013 14:44
pyszna suróweczka
Ela6 01.02.2013 14:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak