Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • ogórek zielony

    4-5 szt
  • sól

  • sok z cytryny

  • oliwa

    2 łyżki
  • zielona cebulka

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    1/2 (czerwona)
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Kapustę pekińską oczyścić, drobno poszatkować i posolić, pozostawiając na ok. 20 min., następnie odcisnąć.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Ogórki obrać, pokroić i dodać do odciśniętej kapusty pekińskiej.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Cebulę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Rzodkiewkę umyć i również pokroić.
Krok 5 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Krok 6 - Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkirm i rzodkiewką foto
Podawać do mięsa.
Smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

11.07.2015 15:48
Przepyszna sałateczka, idealna do upalnych obiadków

Granita

01.01.2015 22:09
uwielbiam taką

Kikiriki

09.07.2014 09:09
super sprawa na lato

Motorek

29.06.2014 07:48
bardzo dobry dodatek do obiadu

gibli

04.06.2014 15:36
lubię taką)

mysza75

20.01.2014 12:18
pyszna suróweczka palce lizać

Emiliozo

15.12.2013 16:36
bardzo smaczna i zdrowa surówka

Angelika10

11.11.2013 15:01
pyszna surówka

Rybciia

07.11.2013 10:51
smaczna :-)

Wafelek2601

20.10.2013 12:08
Smaczna surówka, często wymyślam przeróżne surówki z pekińskiej, bo bardzo ją lubimy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat