Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1/3 szt
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, zdjąć wierzchnie liście i poszatkować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w cienkie plasterki. Dodać majonez oraz śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 22.10.2013 10:53
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat