Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dag
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
marchewka 1/2 szt
por mały 1 szt
kiełki rzodkiewki 1-2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cykoria 4-5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z kiełkami

Liście kapusty pekińskiej i cykorii umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko i marchewkę obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Por bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki potrzebne do surówki włożyć do miski, dodać jogurt, odrobinę przyprawy curry, pieprz, cukier, szczyptę soli, wymieszać. Po wierzchu posypać kiełkami z rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

florka 12.01.2014 08:48
świetna,też taki robię
olkaaa 10.12.2012 09:26
super połączenie
Monika-twin 09.12.2012 07:57
fajowe
Lilipusia 08.12.2012 23:45
Rewelacja!
Lemon 08.12.2012 23:41
super
Kekerboom 08.12.2012 23:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak