Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czarnuszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 1 szt
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewki 10 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1/2 szt
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 szt
olej 3-4 łyżki
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czarnuszką

Kapustę myjemy kroimy drobno.
Obieramy marchewkę ścieramy na tarce albo w słupki.
Paprykę kroimy w kostkę .
Kukurydzę odsączamy.
Ogórek zielony obieramy kroimy na 4 części i kroimy w kawałki.
Rzodkiewkę kroimy dowolnie.
Szczypiorek siekamy .
Do kapusty dodajemy przygotowane warzywa.
Do szklanki wlewamy olej wsypujemy przyprawę do sałatek można dodać 2 łyżki gorącej wody wymieszać składniki sosu .
Sos wlewamy do surówki mieszamy
Górę surówki posypujemy czarnuszką .

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.06.2016 11:32
bardzo apetyczna surówka :-).
adelajda 07.06.2016 19:19
witaminki na talerzu
gusia1000 03.06.2016 19:51
Zdrowa surówka.
Ewelina1991 03.06.2016 09:45
pyszna surówka
gosia56 03.06.2016 08:29
Dziękuję;)
fotoviderek 02.06.2016 22:07
Ale apetyczna surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak