Ifa

Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Surówka

  • kapusta pekińska

    1 mała główka
  • pomidorki koktajlowe

    10-15
  • awokado

    1/2
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • kukurydza w puszce

    1/2
  • dymki ze szczypiorkiem

    1

Dressing

  • jogurt naturalny

    150 g
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto
Kapustę poszatkuj, przełóż do miski.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto
Warzywa umyj, pomidorki przekrój na 2 lub 4 części, avokado w kostkę. Seler pokrój w cienkie talarki, cebulę i szczypior pokrój w talarki. Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z avokado i selerem naciowym foto
Wymieszaj ze sobą składniki na dressing. Polej warzywa, przemieszaj i od razu serwuj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 27.09.2015 08:44
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat