Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ta surówka była dodatkiem do bułek z szarpaną wieprzowiną. Dodatek chrzanu do kapusty nie był przypadkowy, wiadomo że wieprzowina dobrze czuje się w jego towarzystwie.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    0.5 sztuki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • chrzan

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ta surówka była dodatkiem do bułek z szarpaną wieprzowiną. Dodatek chrzanu do kapusty nie był przypadkowy, wiadomo że wieprzowina dobrze czuje się w jego towarzystwie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 14.12.2018 10:28
Prosta ale na pewno smaczna surówka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat