Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszki
marchew 2 sztuki
szpinak 5 dag
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć. Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem. Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.11.2013 17:10
lubię szpinak
Wafelek2601 25.02.2013 12:08
Pyszna do obiadu
Katarzyna/kate1980 22.05.2012 21:47
ale fajne połączenie
bercik1 17.10.2011 23:31
Jaka kolorowa :)
Edyta31 08.08.2011 01:56
ciekawe połącznie, muszę spróbować :)
kriso 29.05.2011 07:05
super
szajba2 12.05.2011 19:46
szpinak to nie dla mnie
kielcok1 04.04.2011 15:30
pekińczykowi sąsiadki na pewno by smakowała
rakow2
rakow2 11.01.2011 15:34
szpinaku nie znoszę
Ewelina47 21.12.2010 11:03
smaczna
Iwusia 21.11.2010 14:31
zapowiada sie smaczniutko :)
madagaskar 04.11.2010 22:47
Pycha
sylwiachmiel 24.05.2010 10:16
ze szpinakiem jeszcze nie robilam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak