Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • marchew

    2 sztuki
  • szpinak

    5 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć. Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem. Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 12.11.2013 17:10
lubię szpinak
Wafelek2601 25.02.2013 12:08
Pyszna do obiadu
Katarzyna/kate1980 22.05.2012 21:47
ale fajne połączenie
bercik1 17.10.2011 23:31
Jaka kolorowa :)
Edyta31 08.08.2011 01:56
ciekawe połącznie, muszę spróbować :)
kriso 29.05.2011 07:05
super
szajba2 12.05.2011 19:46
szpinak to nie dla mnie
kielcok1 04.04.2011 15:30
pekińczykowi sąsiadki na pewno by smakowała
rakow2 11.01.2011 15:34
szpinaku nie znoszę
Ewelina47 21.12.2010 11:03
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat