Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka w naturalnym jogurcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/4 sztuki
  • ogórek świeży

    1 sztuka
  • papryka konserwowa

    2 plastry
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka w naturalnym jogurcie foto
Kapustę pekińską poszatkować, ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka w naturalnym jogurcie foto
Paprykę pokroić w paski i wymieszać składniki.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka w naturalnym jogurcie foto
Dodać jogurt naturalny, do smaku zetrzeć z młynka Prymat przyprawę do sałatek - dość sporo - daje smaczny aromat. Ewentualnie doprawić do smaku solą.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej i świeżego ogórka w naturalnym jogurcie foto
Podawać od razu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 04.05.2013 21:12
pekińską uwielbiam
Dorota37 03.05.2013 11:47
Pyszna surówka :-)
meg1984 30.04.2013 22:07
samo zdrowie taka surówka!
gosia56 30.04.2013 19:52
zawsze pyszna taka surówka
Konczi 30.04.2013 15:53
zdrowa i smaczna suróweczka
IwonaDD 30.04.2013 15:27
pyszne to !!!
msmors 30.04.2013 13:45
bardzo smaczne
Janina 30.04.2013 13:21
Bardzo smaczna surówka
ewka1978 30.04.2013 12:52
bardzo smaczna
ONY_za_kare 30.04.2013 12:46
super suróweczka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat