Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta pekińska

    1 małą kapusta
  • brzoskwinie w puszce

    5 sztuk
  • rodzynki

    100 gram

Sos

  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze plasterki. Rodzynki przekładamy do miseczki, sparzamy gorącą wodą, odsączamy, dodajemy do surówki. Składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do surówki. Wszystko razem mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 30.01.2017 20:34
fajna surówka
Łukasz15 30.01.2017 19:37
Smaczna i zdrowa
adelajda 30.01.2017 19:03
dobra surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat