Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 1 małą kapusta
brzoskwinie w puszce 5 sztuk
rodzynki 100 gram

Sos

majonez 4 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze plasterki. Rodzynki przekładamy do miseczki, sparzamy gorącą wodą, odsączamy, dodajemy do surówki. Składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do surówki. Wszystko razem mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 30.01.2017 20:34
fajna surówka
Łukasz15 30.01.2017 19:37
Smaczna i zdrowa
adelajda 30.01.2017 19:03
dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak