Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • pomidor

    1-2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszk

    1/2 pęczka
  • oliwa

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, pomidora i ogórka wg uznania. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce. Natkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko razem. Oliwę zmieszać z ziołami i odrobiną octu winnego. Zalać surówkę.Podawać do obiadu lub jako przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

16.05.2012 13:44
wyśmienita

edyta44

07.11.2011 16:00
smaczna

Malinka

28.08.2011 21:45
W takiej wersji jeszcze nie jadłam pekińskiej...

Marek6

09.07.2011 21:22
Dobre

ilka_86

22.06.2011 09:54
świetna jest

pioge7

25.05.2011 08:33
dobre

usmiech

15.04.2011 21:51
smaczne

Edyta38

20.12.2010 12:43
smakowicie wyglada

Mariposas

14.12.2010 17:55
wygląda apetycznie

edyta51

04.11.2010 19:06
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat