Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • pomidor

    1-2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszk

    1/2 pęczka
  • oliwa

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, pomidora i ogórka wg uznania. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce. Natkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko razem. Oliwę zmieszać z ziołami i odrobiną octu winnego. Zalać surówkę.Podawać do obiadu lub jako przystawkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 16.05.2012 13:44
wyśmienita
edyta44 07.11.2011 16:00
smaczna
Malinka 28.08.2011 21:45
W takiej wersji jeszcze nie jadłam pekińskiej...
Marek6 09.07.2011 21:22
Dobre
ilka_86 22.06.2011 09:54
świetna jest
pioge7 25.05.2011 08:33
dobre
usmiech 15.04.2011 21:51
smaczne
Edyta38 20.12.2010 12:43
smakowicie wyglada
Mariposas 14.12.2010 17:55
wygląda apetycznie
edyta51 04.11.2010 19:06
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat