Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypiorek posiekany

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • kapusta pekińska

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę pekińską oczyści z zewnętrznych , uszkodzonych liści .Oddzieli listki , nadcinając je u nasady , umyc , osączyc. Czosnek obrac, opukac i drobno posiekac, rozetrzec z solą, wymieszac z oliwą i sosem sojowym. Dodac po dwie łyżki soku cytrynowego i chłodnej prxegotowanej wody. Zaprawę do smaku przyprawic solą i pieprzem. Kapustę drobno poszatkowac ostrym nożem. W miarę rozdrabniania łączyc zzaprawą. Wymieszac ze szczypiorkiem. Doprawic pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nero 19.04.2013 11:06
DA SIĘ ZJEŚĆ
lucyna8 19.04.2013 10:30
SMACZNA I ZDROWA
janek64 03.10.2012 12:08
Smaczna surówka :)
lucyna8 16.04.2012 15:37
no i tak trzymać
cukiereczek 07.04.2012 15:39
lubię
Mariposas 12.12.2011 21:39
prosta i smaczna
Kate131 23.07.2011 08:45
dobra
cukiereczek 04.04.2011 09:57
świetna
anja3107 21.03.2011 10:04
uwielbiam
marta0906 13.02.2011 15:41
Świetna i łatwa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat