Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 300 g
pomidory 1-2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
majonez 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
marchewka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Przygotować kapustę i resztę składników .Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i opłukać .
Krok 1 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto
2
Liście kapusty poszatkować nożem.
Krok 2 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto
3
Marchewkę obrać ,umyć i zetrzeć na średniej grubości tarce .
Krok 3 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto
4
Do miski przełożyć kapustę pekińską ,marchewkę . Dodać pokrojoną w kostkę a wcześniej wypestkowaną paprykę czerwoną .
Krok 4 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto
5
Zioła wymieszać z olejem lub z oliwą z oliwek ,dodać pieprz ,sól .
Krok 5 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto
6
Polać surówkę , wymieszać i odstawić aby przeszły smaki. Można doda odrobinę majonezu .
Krok 6 - Surówka z  kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak