Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 główki
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sos do sałatek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę siekamy cieniutko.

Cebulkę obieramy ,siekamy drobno ,dodajemy do kapusty ,solimy a następnie mieszamy i odstawiamy na 10 min.

Paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kosteczkę.

Kukurydzę,paprykę i pozostałe składniki dodajemy do kapusty,dokładnie mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowaną surówkę odstawiamy na około 10 min aby smaki dobrze sobą przeszły.

Możemy dodać posiekanego koperku.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.12.2014 11:17
z pekinki uwielbiam
Zdzisław 03.12.2014 08:32
takie przysmaki bardzo lubię
VioletoweKucharzenie 03.12.2014 08:24
apetyczna sałateczka
Ali 03.12.2014 08:00
Wygląda bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak